E-FATURA & E-ARŞİV FATURA NEDİR ?

E-FATURA & E-ARŞİV FATURA NEDİR ?

Kâğıt faturanın karşılığı bilgileri içeren, uluslararası bir formatta (UBL) standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip elektronik belgedir.

E-Fatura ile faturalarınızı elektronik ortamda güvenli olarak gönderip, alabilir, faturalarınızı 10 yıl boyunca yasal geçerli ve yedeklemeli saklayabilir ve online olarak görüntüleyebilirsiniz. E-Fatura sistemi ile kâğıt, baskı, kargo ve tüm operasyonel masraflarınızı minimum seviyeye indirebilirsiniz.

E-Arşiv Fatura; Firmaların e-faturaya geçmemiş kurumsal ve bireysel müşterilerinin bildirdikleri herhangi bir mail adresine ya da SMS numarasına PDF formatında gönderilen ve 10 yıl boyunca elektronik ortamda online erişime açık saklanan dijital fatura tipidir.

E-FATURA İLE E-ARŞİV FATURA FARKI NEDİR?

E-Fatura sadece E-Faturaya geçmiş mükelleflere gönderilir.
E-Arşiv Fatura, E-Fatura geçmeyen tüm kurumlara ve bireylere gönderilir.
E-Fatura GİB üzerinden muhatabına E-Fatura kapalı devre sistem üzerinden ulaştırılır, Gönderici ve alıcı bu sistem üzerinden kullanıcılarıyla işlem yapabilirler, dolayısıyla GİB anında haberdar olur, iptal edilemez, ancak muhatap ret ya da iade yapabilir.
E-Arşiv Fatura muhatabına mail ya da SMS ile ulaştırılır, GİB’e bir sonraki gün saat 24:00’de kadar raporlanır.

KİMLER E-FATURA VE ARŞİV FATURA UYGULAMASINA GEÇEBİLİR?

Herhangi bir ciro ya da fatura miktar sınırlaması olmaksızın isteyen firma dilediği zaman E-Faturaya geçebilir. İki tür E-Fatura kullanıcısı vardır. Birinci tür kullanıcılar zorunluluk kapsamında E-Faturaya geçiş yapan kullanıcılar. Eğer siz de devlet tarafından açıklanan yıllık ciro limitini aştıysanız, zorunlu e-fatura mükellefi olursunuz ve takip eden sene başı itibariyle E-Fatura’ya geçişinizi tamamlamanız gerekmektedir. İkinci tür ise gönüllü e-fatura kullanıcısıdır. Özellikle e-ticaret yapan, kargo ile fatura gönderen, yeni iş kurup fatura ve kâğıt masrafından tasarruf etmek isteyen, arşivleme, operasyonel iş gücünü azaltmak isteyen ve profesyonellik kazanmak isteyen işletmeler sağladığı avantajlardan dolayı E-Faturayı tercih eden tüm firmalar E-Fatura ve E-Arşiv fatura geçiş yapabilir.

admin

Yorumlar kapalı.
Sohbeti aç
Yardım ister misiniz?
Merhaba
Nasıl yardımcı olabilirim ?